Uteplass9

Lykkelig sommer på uteplassen

Lengter du etter late dager med sol fra skyfri himmel? Gjør hagen og terrassen klar for kos og hygge og lev ut sommerdrømmen.

Sommeren er tiden da vi flytter stue og kjøkken utendørs, og tall viser at nordmenn i snitt bruker 8000 kroner på hagen hvert år. Etter en lang vinter innendørs er det kanskje ikke så rart at vi er sultne på sol og sommer? Gå for solide materialer som er lette å vedlikeholde på uteplassen, så kan du bruke mer tid på å nyte livet.

Uteplass1

Slitesterkt gulv på din måte

– På uteplassen er det viktig med stabilt underlag for sittegrupper og grill, sier produktsjef hos Modena Fliser, Tommy Ivesdal. Han anbefaler norsk skifer til uteplassen. Den er både vedlikeholdsfri og motstandsdyktig. Den er dessuten i svært god kvalitet, og er hard og frostbestandig. Skifer egner seg godt til både balkong, terrasse og trapper. Det kan også være pent å legge skifer som tråkkheller rett på gresset.

Uteplass2

Hvis du heller vil ha et flisbelagt gulv, kan Modena systemgulv være et godt valg. Det er mer holdbart og fleksibelt enn tradisjonelle fliser, siden vannet renner ned mellom de åpne fugene og ned på underlaget, og flisene sprekker dermed ikke når temperaturen faller. De er dessuten enkle å legge, og trenger nærmest ingen vedlikehold. Alt du trenger å gjøre er å spyle dem ved behov. Flisene kan lett fjernes igjen når man måtte ønske det.

Uteplass3

Ønsker du tregulv på terrassen, har Møre Royal som du finner hos Montér, ekstrem råtebeskyttelse, og er nærmest vedlikeholdsfritt. Fargen falmer litt med tiden, derfor anbefales det at du oljer det i løpet av første sju årene for å holde på fargen.

Kebony Furu er en annen holdbar variant, og skal ha en forventet levetid på minst 30 år.

Uteplass4

Vil du ha et miljøvennlig gulv som varer og varer, kan komposittgulv være tingen. Riktignok er det litt dyrere enn de andre alternativene, men tåler både vær og vind og trenger svært lite vedlikehold. Komposittgulvet Trex som selges hos Montér består av 95 prosent gjenvunne materialer inkludert trekapp, sagflis, brukte paller og plastemballasje. Gulvet brytes ikke ned over tid, og holder seg derfor like fint etter 25 år.

Uteplass5

Lettstelte utemøbler

Vil du slippe å male, beise eller lakkere utemøblene, og heller bruke tiden på å nyte sommerværet? Det finnes mange utemøbler i materialer som vinyl, ulike typer kompositt og plast. Rottingmøbler i høykvalitetsplast med en ramme av aluminium ruster ikke, og vil holde seg fine år etter år. Mange utemøbler i holdbare materialer kan fint oppbevares ute om vinteren. De trenger bare en vask før de settes ut for sesongen, eller dersom de blir skitne.

Uteplass6

Ny teknologi skaper mindre bry

Med en pent opplyst uteplass kan du nyte sommerkveldene lenger, og LED-teknologien har gitt mange løsninger for utebelysning. Oppladbare LED-lamper gir mulighet for plassering hvor som helst i hagen, og det finnes flere produkter som har et lite solcellepanel, som lett kan settes i bed eller balkongkasser. Lyskilden i et LED-armatur kan ha mange års levetid, så du behøver ikke å bekymre deg for å måtte skifte lyspærer titt og ofte. Velg en varmhvit lyskilde for å skape en hyggelig stemning på uteplassen, og plasser belysning i hagens ytterpunkter for å få hagerommet til å virke større.

Hva med å unne deg en terrassevarmer i sommer? Hos Montér finner du terrassevarmere som enten kan styres manuelt eller med telefonen. Da kan du nyte uteplassen uansett hva værgudene måtte sende din vei.

Uteplass7
Uteplass8

Bruk medlemsfordelene

Hos byggevarekjeden Montér får du 5 % bonus på hele kjøpet.
Hos Byggmakker Nord får du inntil 30 % rabatt på alle ordinære priser og alltid 4 % bonus.
Modena Fliser gir deg 10 % rabatt på ordinære varer og 5 % bonus.
Hos Markisemannen får du inntil 30 % på solskjerming.
Hos Lampehuset får du 5 % bonus på alle kjøp i butikk og på nett.

Dra aktivert medlemskort eller registrert betalingskort i betalingsterminalen for å få bonus. Kredittkort for medlemmer kan også brukes. Rabatt får du ved å vise frem fysisk medlemskort.

Se alle medlemsfordelene dine her.


Tekst: Emma Therese Hansen og Bettina Bjørn
Foto: Modena, Montér og Jorunn Tharaldsen

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk