Saturnus utelampe Plug Play Sort

Pynt opp ute og inne i sommer

Nå som det går mot sommer ønsker mange av oss å fornye eller pusse opp både ute og inne. Her er noen tips fra Montér, Flügger og Lampehuset, om hva som kan være lurt å tenke på og hvilke trender som gjelder.

Få det fint i hagen og på terrassen

Du trenger ikke være født med spesielt grønne fingre for å oppnå en frodig, velstelt hage eller balkong. Du kommer langt med godt utstyr – og noen ess i ermet.

Frodig med jord, gjødsel og bark

Hva er triksene for å få det fint i hagen? Start med å skaffe god plantejord. Denne kan brukes til mye. Jorda du planter i er nemlig plantenes matskap, cocktailbar og medisinskap – derfor bør denne være av best mulig kvalitet. Plantejord brukes også til grønnsaker og blomster, ikke bare til plantene i hagen din. Plantejorda holder på vannet, og er et rimelig alternativ som passer til det meste.

Det neste du bør tenke på, er gjødsel, som hjelper plantene å vokse. Tilfører du gjødsel til plantene jevnlig, vokser de raskere. Et godt tips er å fukte jorden etter at du har gjødslet. Sett på vannsprederen, spyl blomsterbedet med hageslangen – eller gjødsle i regnet.

Ønsker du enda et enda mer lettstelt blomsterbed kan du gå for bark. Bark er et naturprodukt som bevarer fuktigheten i jorda og forbedrer jordstrukturen. Det pynter opp og bidrar til vakre og velstelte blomsterbed og plantefelt. Legg en barkduk under barken så slipper du ugress uten å bruke kjemikalier. Vann og luft trenger gjennom duken slik at jorda under ikke tørker ut.

Blomsterbed med bark

Effektiv vanning

Vann er roten til alt godt! Og det er ikke bare plantene og gresset som bør vannes. Spyler og vasker du terrassen og brosteinen din jevnlig, holder det seg pent hele sommeren. Bruk riktig utstyr så blir det både enklere og morsommere å gjøre jobben.

Tips

La barna leke i vannsprederen samtidig som du vanner gresset! Da får du både fornøyde barn og et grønnere gress.

Hvilken gressklipper passer for ditt behov?

Bensindrevet gressklipper - Dette er den mest populære gressklipperen. Den klipper effektivt tett, høyt og sleipt gress og fås med bioklipp og oppsamler. Har du en småkupert hage anbefaler vi deg å kjøpe den med hjuldrift, så får du ekstra hjelp i bakkene.

Elektrisk gressklipper - Denne typen er både miljø- og støyvennlig, og du får den med eller uten ledning. Gressklipperen er superenkel å skyve rundt og passer godt til deg som bor i rekkehus med hage under 300m2. De nyere modellene klipper lenger per ladning.

Robotgressklipper - Synes du det er for kjedelig å klippe gresset? La robotklipperen gjøre jobben for deg! Gressklipperen er støyvennlig og effektiv og kjører tilbake til huset sitt og lader seg selv når den har klippet ferdig. Den takler utfordringer i terrenget og gir et plettfritt resultat. Plenen din blir friskere og penere når du programmerer den til å klippe jevnlig.

Robotgressklipper

Annet nyttig hageutstyr

Selv med automatisk gressklipper, kommer du ikke helt unna litt manuelt arbeid om du ønsker en frodig hage. Med rett utstyr trenger det derimot ikke være slitsomt eller kjedelig. En grensag kapper sjenerende grener effektivt. Med justerbart skaft trenger du ikke stige for å kappe grener et par meter over bakken. Hagerive er et must for alle med hage. Den løser opp jord, fjerner røtter og steiner. Trillebåren gjøre livet lettere for enhver hageeier. En stødig og robust trillebår velter ikke selv om den fylles helt opp, og er mye enklere å trille – også med tung last.

Epler

Terrassevarmer - La utesesongen vare lengst mulig med en effektiv terrassevarmer. Montér forteller at deres terrassevarmere har ekte infrarød varme som varmer der den treffer, og er perfekte også til små balkonger og mindre verandaer.

Sol og tørt vær gir optimale betingelser for maling og olje på treverk

Med ekstra hjemmetid blir det mer tid til maleprosjekter. Teknisk sjef i Flügger, Thomas Sundmoen veileder deg til et godt resultat.

Det kan se ut til at årets vår- og sommersesong blir uten middags- og familiebesøk, men til gjengjeld lover værprofetene et fantastisk vær i store deler av vårt ganske land. Og siden avstand til hverandre er det viktigste våpenet i kampen mot koronavirus, kan disse dagene by på rikelig tid til å male eller olje gavler, carporten, gjerdet eller annet treverk.

Ff woodtex 45168 01 small

Som en tommelfingerregel skal man vente til ut i mai før treverket er tørt nok til å males, men etter at det flere steder har vært mye sol og nesten ikke regn, er betingelsene flere steder optimale allerede nå. Sundmoen som er mangeårig teknisk sjef hos malingsprodusenten Flügger, forklarer:

– Mange tror at etter den ekstremt våte vinteren, så må treverket være søkkende vått. Men selv etter en vinter som dette, sitter fuktigheten bare i overflaten av treverket, og det tørker overraskende hurtig. Etter to tre uker med sol og lav luftfuktighet blir fuktigheten ofte tørket ut av treverket. Dette gir virkelig gode muligheter til å komme i gang med malearbeidet.

FLU 2002 1k

Han anbefaler alle å kjøpe en fuktighetsmåler, slik at de kan være helt sikre på at fuktigheten i treverket er tilstrekkelig lav, høyst 15–18 prosent. Her er Sundmoens veiledning til et godt maleresultat:

  1. La produktene gjøre jobben. De landsdeler som har hatt vått og -varmt vær er ofte utsatt for alger, som boltrer seg i stor stil som grønt belegg på treverket. I stedet for å skure og skrubbe dem bort, kan du sprøyte dem lett bort med algefjerner. Etter fire dager – vel å merke uten regn – skyller du over med hageslangen, og så er algene borte.
  2. Rens bort malingrester. Når overflaten er vasket, er det tid for å rense treverket for løse malingrester og trefibre ved hjelp av skrape og sandpapir. Ta en bit gaffateip, og lim den godt fast. Hvis det sitter rester fast på teipen når du river den av, er det på med arbeidshanskene igjen. Områder med helt bart tre trenger et strøk grunningsolje før malingen. Husk at korrekt klargjøring av treverket er det viktigste for å oppnå et godt resultat.
  3. Vær oppmerksom på dårlige konstruksjoner. Hvis deler av treverket er i konstant kontakt med vann, for eksempel en stolpe som står med endetreet ned i en dam, eller en fordypning på toppen av carporten, vil fuktigheten i dette treverket ofte være markant høyere slik at de ikke kan males. Du må utbedre disse feilene i konstruksjonen aller først.
  4. Stopp i tide. Når det er tid for å påføre malingen, skal du være oppmerksom på at det fremdeles kan være kaldt om natten. Våt maling må ikke utsettes for frost, og helst ikke temperaturer under fem grader. Det er derfor du bør være ferdig med å påføre malingen senest klokken 15.00, slik at den rekker å tørke før temperaturen begynner å dale.
  5. Følg solen rundt. Et godt tips er å utnytte solens stråler til å få malingen til å tørke hurtigere. Du bør derfor starte i god tid på østsiden av huset, etter at de første solstrålene treffer denne delen av huset. Deretter beveger du deg mot syd- og vestsiden etter hvert som solen treffer fasaden. Det kan være vanskelig å tilpasse det helt nøyaktig, men prøv å ligge ett skritt foran solen hele tiden. Merk: Generelt vil vi alltid anbefale at man maler etter solen for å forhindre eventuell dannelse av solblærer, men at man tidlig og sent på sesongen, vil kunne bruke varmen fra solens stråler til å arbeide til vår fordel og faktisk hjelpe malingen å tørke hurtigere.
FLU 2002 3k

Nyheter og trender belysning 2020

Vi blir mer modige i fargevalgene hjemme, både når det kommer til interiøret og fargene på veggene. Lampehuset mener at lamper er rommets smykke og er like viktige som innredningen, og det kan vi vel langt på vei være enig i.

Noen utvalgte trender

Lamper i varme metallfarger som messing, treverk og natur er en trend som er kommet for å bli. Gjerne i en litt røffere stil. Gode eksempler på dette er Blanca bordlampe, Branch taklampe, Kling vegglampe og Polly taklampe gull, Aruba taklampe, Java taklampe, Pose bordlampe Markslöjd.

Blanca bordlampe
Blanca bordlampe
Branch taklampe
Branch taklampe
Kling vegglampe
Kling vegglampe
Polly taklampe i gull
Polly taklampe i gull
Aruba taklampe
Aruba taklampe
Java taklampe i natur
Java taklampe i natur
Pose bordelampe Markslöjd
Pose bordelampe Markslöjd

Lamper som gir rommet en wow-faktor og henger langt ned fra taket er en stor trend. Her trekker Lampehuset frem Andrew taklampe Markslöjd, Soleil taklampe Markslöjd, Vernon taklampe og Castor taklampe som gode eksempler.

Andrew taklampe Markslöjd
Andrew taklampe Markslöjd
Soleil taklampe Markslöjd
Soleil taklampe Markslöjd
Vernon taklampe
Vernon taklampe
Castor taklampe
Castor taklampe

Lamper hvor pæren er i fokus har kommet mer og mer. Da velger man en LED dekorpære med enten røykfarget, opal eller klart glass. Gode eksempler her er Pelle gulvlampe, Varys taklampe og Kling gulvlampe.

Pelle gulvlampe smoke
Pelle gulvlampe smoke
Pelle gulvlampe opal
Pelle gulvlampe opal
Varys taklampe
Varys taklampe
Kling gulvlampe
Kling gulvlampe

Geilo taklampe er en ny, lettere og mer moderne variant av de mer tradisjonelle taklampene i glass og metall.

Geilo taklampe smoke
Geilo taklampe smoke
Geilo taklampe opal
Geilo taklampe opal
Geilo taklampe klar
Geilo taklampe klar

Utebelysning – Her er det viktig å tenke på hvilken stemning og lyseffekt man ønsker. Det er viktig å tenke på belysning for ditt behov, men også ta hensyn til dine naboer. Hva er vel ikke mer irriterende enn en sterk utelampe som lyser rett inn i stuen? Tenk derfor antall lamper og spredning av lys, i stedet for hvor sterk lyskilde du kan ha i hver lampe.

Hue Lucca blomsterstolpe Grå
Hue Lucca blomsterstolpe Grå

LightsOn Plug&Play - Med det lettvinte og flotte belysningssystemet fra LightsOn kan du enkelt og raskt installere og få en vakker opplyst hage på bare en time eller to. Her finner lamper til utemiljøet tilpasset nordisk klima, sommer som vinter.

Saturnus utelampe Plug Play Sort
Saturnus utelampe Plug Play Sort

Philips Hue Outdoor - smartbelysning til uteplassen din. Philips Hue er et system for trådløs belysning, som du kan bruke til å raskt kontrollere lyset og skape rett stemning utendørs. Få liv ute med verdens beste nettverksbelysning. Du kan enkelt styre utebelysningen via app på din smartenhet eller ved å bruke trådløse Hue brytere. Her er det utallige muligheter med lysstyrke og fargekombinasjoner.

Medlemsfordeler

Montér har et vidt spekter av det du trenger for vedlikehold av hagen som jord, bark og gressklippere. I tillegg til alt du trenger til oppussing. Trelast - Listverk - Kjøkken - Garderobe - Bad - Maling - Gulv - Jernvare – Verktøy. Du får 5 % bonus når du betaler med et registrert betalingskort. Se monter.no for oversikt på varehus som gir bonus.

Flügger farve er spesialist på maling og tapet. Flügger har et bredt sortiment innen maling, trebeskyttelse, sparkelmasse, tapet og malerverktøy. Du får 20 % rabatt på hele handelen ved fremvisning av medlemskortet og 5 % bonus på hele handelen ved betaling med registrert betalingskort.

Lampehuset er Norges største og ledende faghandel innen belysning. Lampehuset hjelper deg med å finne riktig belysning og unike lamper til ditt hjem eller hage. Du får 5 % bonus når du betaler med et registrert betalingskort. Ved handel på lampehuset.no må du oppgi ditt medlemskortnummer (9 siffer) ved betaling for å få bonus. Mer informasjon kan dere finne her: https://www.lampehuset.no/insp...

Du får også medlemsfordel hos disse lokale forhandlerne

Byggmakker Nord

Enes og Olsen Malerforretning AS

NTE

Elektriker-Service Verdal AS

Elman

Tekst: Frank Gudbrand Mo - BBL Pivotal. (Montér, Flügger farve og Lampehuset)

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk