Bomidt par 1920 1080

Amalie og Erik fikk erfart hvorfor forkjøpsrett er lurt å ha

Samboerparet mistet først et boligkjøp, men har nå selv blitt boligeiere i borettslag og medlemmer i Boligbyggelaget Midt.

– Det var litt kjedelig å vinne en budrunde, for så å oppleve at leiligheten ble «tatt fra oss» av noen med forkjøpsrett. Men vi kom jo oss inn på boligmarkedet til slutt, smiler Amalie Frøseth (22) fra Verdal.

Hun var i sommer på boligjakt i Verdal sammen med kjæresten Erik Dûsterdieck (22) fra Gøteborg. Inngangen til boligmarkedet ble litt mer kronglete enn paret hadde sett for seg.

Forkjøpsrett gir fordel ved boligkjøp

Amalie og Erik var ikke selv medlemmer i Midt da vant sin første budrunde på en borettslagsleilighet i Boligbyggelaget Midt. Et medlem valgte å benytte seg av forkjøpsretten, og leiligheten glapp for det unge paret.

– Vi meldte oss inn som medlemmer etter dette. Heldigvis var det ingen som brukte forkjøpsretten da vi vant den andre budrunden. Det er klart vi ser verdien av å være medlem nå, sier Amalie.

Den store fordelen medlemmer har

Medlemmer med forkjøpsrett kjøper boligen til den prisen budrunden ender på. Ansiennitet, altså hvor lenge du har vært medlem, avgjør hvem som får kjøpe boligen om det er flere kjøpere.

Les mer om forkjøpsrett her.

– Det hender at medlemmer bruker forkjøpsretten, og det er ikke noe artig for den som «mister» en bolig. Samtidig er jo dette den store fordelen med å være medlem hos oss, sier daglig leder Vegar Furunes i Boligbyggelaget Midt.

Han er glad for at det ordnet seg til slutt for Amalie og Erik.

– Vi synes det er flott at de til slutt endte opp med å flytte inn i borettslag hos oss. De er hjertelig velkommen.

Her kan du til enhver tid se hvilke boliger medlemmer har forkjøpsrett til.

Gleder seg til å flytte inn i egen bolig

Amalie og Erik pusser nå opp sin egen leilighet i Frydenlund borettslag på Garpa i Verdal. Paret er positive til å bo i borettslag.

– Det har vi aldri gjort før, og vi har ikke hørt så mye om det heller. Vi visste ikke at det fantes forkjøpsrett før vi begynte å se etter bolig, så vi ble litt overrasket. Men det virker veldig greit å bo i borettslag, og vi gleder oss til å flytte inn om ikke så lenge, forteller Amalie og Erik.

Image7

Få forkjøpsrett på tusenvis av boliger

Bli medlem hos Boligbyggelaget Midt

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk