Julie, Knut Magnus og Kristine i sofaen

Baglan borettslag i Vinne – et eldorado for Knut Magnus (10) og Julie (8)

Da Kristine Rostad skulle flytte for seg selv med barna, var det viktigste at de trivdes på det nye stedet.

– En ting må jeg bare si, og det er at Baglan borettslag, eller K-feltet, som det kalles, er det rene eldorado for barn, sier Kristine.

De eldre leilighetene i området er konstruert som smale rekkehus og går over tre etasjer. Det ga Kristine anledning til å «gjøre boligen sin» under den gradvise oppussingen. I de siste fire årene har hun malt alle rom i sine farger, hovedsakelig hvitt og mørkeblått. Hun har skiftet ut kjøkkeninnredningen, og nå står bare badet igjen. Det er flislagt fra topp til tå, men Kristine, som liker rene flater, vil forenkle designet på rommet.

– Badet er lite, da. Det er det eneste, legger hun til. Løsningen er derimot smart og gir rom for både kommode, dusj, badekar og skap rundt speilet.

Få forkjøpsrett på barnevennlige boliger.

Meld deg inn i Boligbyggelaget Midt
Knut Magnus, Kristine og Julie rundt kjøkkenbordet.
Knut Magnus, Kristine og Julie rundt kjøkkenbordet.

Fornøyde sjarmtroll

Knut Magnus (10) og Julie (8) trives godt i leilighet-rekkehuset sitt.

– Vi holder på å gjøre om rommet mitt til et gamingrom! forteller en andpusten Knut Magnus. Han sperrer opp øynene mens han forteller om gamingstolen han skal få og hvordan han bruker headset når han spiller FIFA-spillet sitt.

– Hva liker du best med å bo her, da?

– At det er fire fotballbaner rundt her. Det er bare én jeg ikke spiller noe på, for den er for stor, forteller han og lar seg falle tilbake i sofaen.

Knut Magnus (10) viser fram gamingrommet sitt.
Knut Magnus (10) viser fram gamingrommet sitt.

Julie liker å danse. Det er ikke så verst å leke prinsesse heller. Hun er drillpike også og liker godt å sminke seg. Julie skal få sminkebord på rommet sitt snart.

– Det jeg liker best, er at jeg har så mange venner rundt her, forteller Julie med et forsiktig smil.

Kristine nikker: – Ungene kan gå rett ut døra, og jeg trenger ikke være redd for dem. I fotballsesongen står skoene til alle Knut Magnus sine kompiser stablet i gangen her, og jeg ser ham nesten ikke, fordi de er ute og spiller. Julie er mye inne med venninnene sine. Da danser de og koser seg.

– Hva med deg, Kristine? Hvordan er miljøet i nabolaget for deg?

– Helt supert. Jeg har veldig mange venner her. Søstra mi bor rett borti høgget også, og det er kjempepraktisk om jeg skal bort noen timer en kveld, for eksempel. Da kommer hun bare bortom en tur.

Julie (8) og Kristine
Julie (8) og Kristine

Oversiktlig økonomi

Kristine og barna flyttet til Baglan borettslag fra en enebolig. Hun visste med én gang at hun som enslig mor og student ikke kunne kjøpe seg et hus.

– Jeg tenkte egentlig aldri på noen andre løsninger. Å kjøpe seg inn i denne leiligheten var billig, og fellesutgiftene gjør at jeg ikke får noen uforutsette utgifter. TV- og internett, renovasjon, kommunale avgifter og forsikring på selve bygget er innbakt i fellesutgiftene, og medlemmene i styret er alltid hjelpsomme. Da jeg flyttet inn, hadde de forrige eierne glemt å slå av vannet. Jeg kom inn til en svær vannlekkasje, med et hull i gulvet, og de måtte åpne opp hele kjøkkenet og reparere i kjelleren. Det tok borettslaget seg av, og de betalte for det også, forteller Kristine fornøyd.

– Av andre boutgifter betaler jeg bare strøm, og strømregninga er lav på grunn av god isolering og det at vi fyrer med ved som vi får av pappa. Om vinteren blir det ca. 1700 i måneden, og om sommeren er jeg nede i 1000.

Få over 50 fordeler rett i lomma

Meld deg inn i Boligbyggelaget Midt

Beliggenhet var viktig

– Da jeg flyttet inn, tenkte jeg at jeg skulle kjøpe meg et hus så snart jeg var ferdig med å studere. Men det har vi lagt litt på is. Vi trives så godt her, sier Kristine mens hun guider oss igjennom huset. Ovenpå er det tre soverom og bad. I hovedetasjen på den 148 kvadratmeter store leiligheten kan hun skilte med to stuer og et kjøkken som åpner seg mot TV-stua. En bred trapp går ned til underetasjen, hvor de har kjellerstue som fungerer som en liten kinosal, med lerret på veggen. De har et treningsrom og to mindre lagerrom.

Knut Magnus på det ene lagerrommet
Knut Magnus på det ene lagerrommet

– Vinne skole ligger et par hundre meter den veien, sier hun og peker.

– Nå jobber de på spreng med å bygge ny skole, så ungene tar bussen til Ness en stund. Men ja – det er fint å bo så nært. Du kan stå opp et kvarter før skolen begynner, ler Kristine.

– Bli med og se på aktivitetsparken! ber Knut Magnus.

– Ja, den er helt fantastisk, sier Kristine.

Når vi så tar turen utendørs, viser det seg at «fantastisk» ikke er noen overdrivelse. Lekearealet er vidstrakt, med blant annet en volleyballbane, flere leke- og klatrearealer – ett på gummiteppe med små trampoliner bygd ned i bakken – , fotballbane og trimtrapp.

– Vinne Aktivitetspark hører ikke til borettslaget, men kan brukes av alle. Her er ungene mye. De drar ut, kommer innom en time senere og stempler, så drar de tilbake igjen, smiler Kristine.

Julie (8) i Vinne Aktivitetspark
Julie (8) i Vinne Aktivitetspark

– Dere har det som plommen i egget her, dere?

– Ja, det har vi virkelig. Det eneste vi mangler er en nærbutikk. Ikke at det er langt til Boby’n, men vi hadde en Prix som akkurat ble nedlagt.

– Hvordan er verdien på leiligheten nå fire år etter at du flyttet hit?

– Bare på disse årene har den gått opp med 300 000 kroner, svarer Kristine. Ingen tvil om at hun kan putte litt ekstra penger i lomma om hun noen gang bestemmer seg for å flytte.


Tekst og bilder: Mediehuset Innherred AS
Artikkelen er opprinnelig skrevet for Boligdag Verdal som arrangeres av Verdal Næringsforum.

Få forkjøpsrett på 3000 boliger

Meld deg inn i Boligbyggelaget Midt

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk