Runejohannessen2

Boligbyggelaget Midt inngår samarbeid med hagedesigner

Rune Johannessen har designet hager siden tidlig 90-tall. Nå skal han hjelpe boligselskapene og medlemmene i Boligbyggelaget Midt.

– Et trivelig uteområde kan bety veldig mye i et borettslag eller sameie. I tillegg til å gi beboerne bruksglede og noe de kan være stolte over, hever et fint uteområde både standard og verdi på boligene, sier hagedesigner og verdaling Rune Johannessen.

Og Rune vet hva han snakker om. Etter endt gartnerutdanning jobbet han på Stiklestad Hagesenter i mange år. Han har alltid vært interessert i hagedesign, og etter hvert gikk mer og mer av tida hans med til å hjelpe folk med å utforme hagene sine. Til slutt fikk han så mange oppdrag at han bestemte seg for å starte for seg selv. I tillegg startet han butikken Cartofflene, som ligger i Verdal sentrum, og selger interiør, planter og ting til hagen.

Boligbyggelaget Midt har inngått samarbeid med hagedesigner og butikkeier Rune Johannessen.
Boligbyggelaget Midt har inngått samarbeid med hagedesigner og butikkeier Rune Johannessen.

Medlemsfordel

Som medlem i Boligbyggelaget Midt får du 15 % rabatt på alle varer til ordinær pris på Cartofflene.

I tillegg får du rabatt hos over 50 andre forhandlere. Se hvilke her.

Er du ikke medlem?

Bli medlem her.

Ikke mye som skal til

Enten borettslaget/sameiet ønsker å skape nye møteplasser eller oppgradere eksisterende arealer, så kan Rune fungere som en rådgiver eller lage detaljerte tegninger av hvordan uteområdet skal utformes. Ofte er det ikke så mye som skal til.

– Det kan være nok med en liten plen, et tre eller en liten sti – noe som gir litt ekstra trivsel, sier Rune.

Rune kan være rådgiver og lage detaljerte tegninger av uteområdet.
Rune kan være rådgiver og lage detaljerte tegninger av uteområdet.

– Uteområdet til borettslagene og sameiene bør ha plass til aktivitet og møteplasser innenfor trygge rammer, både for unge og eldre, sier Thomas Nessemo i Boligbyggelaget Midt.

Han presiserer at det er viktig tenke på vedlikeholdet når man planlegger uteområdet.

– Man bør ta stilling til om man trenger ekstern hjelp, eller om jobben skal gjøres på dugnad før man starter planleggingen, sier Thomas.

Dette er også Rune opptatt av.

– Hvis uteområdet ikke blir vedlikeholdt, forfaller det fort og da blir det heller ikke brukt, sier Rune.

I noen boligselskaper bor det hageentusiaster som mer enn gjerne tar jobben med å holde uteområdet ved like. I tillegg har Boligbyggelaget Midt en egen gartner som kan vedlikeholde grøntarealene. Da kan Rune legge til rette for en litt mer avansert hage hvis beboerne ønsker det.

– Beboerne må komme med ønsker, og så er min jobb å sørge for at disse blir realisert. Det viktigste er at beboerne trives med uteområdet og at det harmonerer med boligene, sier Rune.

Rune tar utgangspunkt i beboernes behov og ønsker når han planlegger uteområdet.
Rune tar utgangspunkt i beboernes behov og ønsker når han planlegger uteområdet.

Innredning av balkonger

Rune kan også hjelpe medlemmer som ønsker hjelp til å innrede balkongen sin. Her kommer han med forslag ut fra behovet til kunden. Hvis kunden er glad i planter, planlegger han noen grønne punkter. Hvis området er av en viss størrelse, kan det deles inn i soner ved hjelp av for eksempel sprossevegger, kasser og møbler. Han er opptatt av at det ikke skal se rotete ut.

– Det handler om å få en harmonisk og behagelig plass å sette seg på, sier Rune.

Mange som flytter fra enebolig med stor hage til leilighet med liten balkong, synes det er vanskelig å kvitte seg med ting før de flytter.

– Da kan man for eksempel spa opp favorittplantene fra hagen og plassere dem i krukker på den nye balkongen. På den måten får man med seg noen minner, sier Rune.

Ønsker du/dere hjelp av Rune?

Kontakt han på
E-post: post@cartofflene.no
Tlf.: 480 72 447

Ønsker dere hjelp til vedlikehold av uteområder?

Kontakt Thomas Nessemo i Boligbyggelaget Midt
E-post: tn@bomidt.no
Tlf.: 913 40 330

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk