Stein Pettersen

Den engasjerte styrelederen

Selv om Stein Pettersen har vært styreleder i 11 borettslag, mener han det er noe annet enn erfaring som viktigst for å lykkes i styrevervet.

Navn: Stein Pettersen
Bosted:
Suljordet Sameie, Verdalsøra
Alder:
72
Sivil status:
Samboer
Interesser:
Sport

Siden Stein Pettersen kjøpte seg sin første borettslagsleilighet i Baglan i 1984 har han vært styreleder i 11 borettslag både i Verdal, Inderøy og Steinkjer. I dag er han styreleder i fem borettslag i Verdal: Baglan, Elvepromenaden, Frydenlund, Maritvold og Treskosvingen.

– Jeg synes styrearbeid er interessant. Dessuten tror jeg at det er bra for hodet også. Og så kan jeg mye om det jeg jobber med fra før og må ikke lese meg opp så mye underveis, sier Stein.

  Ingen nybegynner

  Han er nemlig ingen nybegynner i borettslagsverdenen. Fra 1987-2000 var han daglig leder i Verdal Boligbyggelag, som senere endret navn til Innherred Boligbyggelaget og så til Boligbyggelaget Midt. Opprinnelig er han regnskapsfører. Og det er tydelig at han fortsatt brenner for faget sitt:

  – Jeg synes det er artig å presentere et regnskap som viser at vi ikke har brukt mer penger enn vi har råd til og et budsjett som viser at husleia til beboerne ikke øker. Jeg har hatt god hjelp av rentenedgangen den siste perioden. Da jeg begynte å jobbe i Verdal Boligbyggelag, var boliglånsrenta på 15 prosent, sier Stein.

   Stein slår av en prat med Linn Merete i resepsjonen.
   Stein slår av en prat med Linn Merete i resepsjonen.

   Fra Oslo til Leirådalen

   Og det er ikke bare boliglånsrenta som har endra seg siden Stein begynte å jobbe med borettslag. Dialekta hans har også gjennomgått en transformasjon siden han flytta til Verdal i 1977.

   – Jeg vokste opp på Torshov i Oslo øst og bodde der helt til jeg traff ei verdalsjente i 1975. Da jeg flytta med henne til Verdal, opplevde jeg at mange ikke skjønte østlandsdialekta mi. Derfor var det enklere å slå om til verdalsdialekt, sier Stein.

    Og hva var bedre enn å starte dialektopplæringa i Leirådalen? Det var nemlig hit han og kona bosatte seg da de kom til Verdal. Etter sju år i Leirådalen snakket Stein bredere enn kona, som var oppvokst på Øra.

    En sosial styreleder

    Det at Stein var en sosial fyr, gjorde det lett å finne seg til rette i en ny landsdel. Det er også en stor årsak til at han trives så godt med styrevervene. Han liker å møte folk og er ofte innom Boligbyggelaget Midt sitt kontor i Vektargata hvor alle ansatte kjenner ham.

    – Av og til føler jeg at jeg er her hver dag. Det er mye som er bra med digitaliseringa som har skjedd de siste åra, men jeg liker å snakke med folk ansikt til ansikt. Det har jeg mulighet til hos Boligbyggelaget Midt. Jeg har kanskje mest med Thomas å gjøre, da han hjelper meg med vaktmester- og forsikringssaker. Jeg har også mye med Yngve å gjøre når det gjelder vedlikehold og HMS, men vi diskuterer kanskje vel så mye fotball, ler han.

     Engasjement er viktigere enn erfaring

     Selv om Stein har opparbeidet seg mye kunnskap om borettslag og styrearbeid, mener han at det å ha erfaring ikke er nødvendig for å ta på seg et styreverv.

     – Det viktigste er å være engasjert i styresakene og det som foregår i borettslaget. Selv om du ikke kan alt, så kan du engasjere deg. Og hvis du står fast, så får du hjelp til det meste hos boligbyggelaget, sier Stein.

     Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

     Ja, takk!
     Lukk