Nessegutten Tilrettelagt Fotball i nye lagdrakter

Dette brukte Midt i hjertet-vinnerne pengene på

I mars kunne Boligbyggelaget Midt informere Nessegutten Tilrettelagt Fotball om at de hadde vunnet Midt i hjertet-prisen på kr 30 000. Nå har laget brukt pengene på noe som har styrket lagfølelsen.

Midt i hjertet-prisen deles ut til en aktør som skaper viktige møteplasser og bolyst i området vårt og ble lansert for første gang i år. Nessegutten Tilrettelagt Fotball stakk av med seieren, og prisen ble et høydepunkt i en fotballsesong dominert av smittevern.

– Vi har ventet på at ting skulle normalisere seg, og at fotballen kunne starte opp. Det har sett lyst ut flere ganger, men så har kontrabeskjeden kommet. For mange av spillerne har ventetiden blitt lang, sier lagleder og trener Frank Rønning.

Lagbilde tatt før koronapandemien pauset årets fotballsesong. Foto: Fotograf Hattrem.
Lagbilde tatt før koronapandemien pauset årets fotballsesong. Foto: Fotograf Hattrem.

Et kostbart fritidstilbud

Det er nemlig ikke så mange fritidstilbud for de med spesielle behov. Det krever at mange frivillige stiller opp, noe som igjen fører til at det koster å drive laget. Nessegutten Tilrettelagt Fotball ønsker at spillerne skal betale minst mulig for å være med. Derfor valgte de å bruke pengene på nye treningsdrakter til hele laget.

– Vi er utrolig glade for at vi klarte å realisere dette ved hjelp av Boligbyggelaget Midt. Vi har ønsket oss nye treningsdrakter en stund nå, fordi de gamle begynte å bli utslitt, og det gikk ikke an å skaffe denne modellen til nye spillere, sier Rønning.

  Stolte spillere

  I tillegg til bedre økonomi tilfører de nye lagdraktene noe annet som også er viktig for fotballaget: følelsen av å være en del av noe større. Rønning forteller om mange fornøyde fjes da draktene ble delt ut.

  – Spillerne bruker draktene med stolthet på treninger. Og jeg vet at de bruker dem i hverdagen også, sier Rønning.

  Nessegutten-spillerne May Britt (f.v.), Rasmus og Benedikte i nye lagdrakter
  Nessegutten-spillerne May Britt (f.v.), Rasmus og Benedikte i nye lagdrakter

  Nye treningsrutiner

  Etter en lang treningstørke kunne endelig laget møtes igjen for å trene i de nye draktene i november. Hver spiller og trener måtte gjennomgå et koronakurs på nett i regi av Norges Fotballforbund. Spriting av fingre, enmetersregel og hosting i albuen ble raskt kjente øvelser for hele gjengen.

  I desember er det, som vanlig, julefri fra trening. Men i januar fortsetter laget med treninger og håper at kampdagene kan starte opp igjen så tidlig som mulig i 2021.

  – Vi gleder oss stort til å troppe opp i like treningsdrakter på første kampdag, avslutter Rønning.

   Les om da Nessegutten Tilrettelagt Fotball fikk vite at de hadde vunnet Midt i hjertet-prisen.

   Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

   Ja, takk!
   Lukk