hjerte_v2 Group 6 Shape
BB Lmidt facebook 1900 760 2

Er dugnad mas? Styreleder Brit i Steinkjer vet hva som får folk til å stille opp

Nå er det på tide å samles for en høstdugnad i borettslag og sameier.

Å fjerne ugress og rydde opp i busker og andre buskvekster etter sommeren er en fin aktivitet om høsten.

– Det gjør det triveligere å gå vinteren i møte, og ikke minst er det nyttig å få gjort med tanke på neste vår. Nye skudd og vekster kommer lettere ut om det ikke er helt grodd igjen etter forrige sommer. Og dessuten blir det jo mindre å gjøre på vårdugnaden, sier daglig leder Vegar Furunes i Boligbyggelaget Midt.

Kan hindre oversvømmelser

Han anbefaler spesielt dem som bor i borettslag eller sameier med større fellesarealer utomhus å brette opp ermene en siste gang før vinter og snø setter inn. Å få vekk løv og blader fra sluk, kan også være viktig med tanke på å forebygge oversvømmelser.

– Dugnad er en lur investering, som også er med og skaper bolyst, sier han.

Tipsene for å få ut folket

Men hvordan få folk til å stille opp på dugnad? Styreleder Brit Haraldsen i Generalen borettslag på Sannan i Steinkjer vet hva som får beboerne ut med rive eller hagesaks.

– Det er selvsagt lettere å få med folk på dugnad hvis det fra før av er et godt miljø i borettslaget. At folk snakkes og har det trivelig i lag, og at alle ser at det er behov for å gjøre noe, sier Haraldsen.

– Et annet råd er å gjøre dugnaden litt sosial, med kaffe og kaker etterpå. Det gjør nok at folk har lettere for å stille opp.

Militær disiplin på Sannan

I Generalen borettslag – hvis navn er oppkalt etter det tidligere militærområdet Sannan, er det ikke noe å si på verken disiplin eller oppmøte på fellesdugnadene.

– Vi er et borettslag med godt voksne mennesker. Folk stiller opp, og de som ikke kan bidra fysisk, bidrar med å koke kaffe og bake kake til det sosiale etterpå. Men noen kan også bare møte opp på dugnaden for den sosiale biten. Vi har fått til et veldig godt fellesskap og naboskap her, sier Brit Haraldsen.

Styreleder Brit Haraldsen i Generalen borettslag i Steinkjer har alltid godt oppmøte på dugnad.
Styreleder Brit Haraldsen i Generalen borettslag i Steinkjer har alltid godt oppmøte på dugnad.

Trenger du hjelp til å holde orden på bolig og uteområder?

Husk at Boligbyggelaget Midt har team som utfører renovering, vedlikehold og vaktmestertjenester.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk