Generalen borettslag i Steinkjer har alltid hatt godt oppmøte på dugnad.

Er dugnad mas? Brit i Steinkjer vet hva som får folk til å stille opp.

Nå er det på tide å samles for en høstdugnad i borettslag og sameier.

Å fjerne ugress og rydde opp i busker og andre buskvekster etter sommeren er en fin aktivitet om høsten. Nye skudd og vekster kommer lettere ut om det ikke er helt grodd igjen etter forrige sommer.

– Det gjør det triveligere å gå vinteren i møte, og ikke minst er det nyttig å få gjort med tanke på neste vår. Og dessuten blir det jo mindre å gjøre på vårdugnaden, sier daglig leder i Boligbyggelaget Midt, Vegar Furunes.

Kan hindre oversvømmelser

Han anbefaler spesielt dem som bor i borettslag eller sameier med større fellesarealer utomhus å brette opp ermene en siste gang før vinter og snø setter inn. Å få vekk løv og blader fra sluk, kan også være viktig med tanke på å forebygge oversvømmelser.

– Dugnad er en lur investering, som også er med og skaper bolyst, sier han.

Tipsene for å få ut folket

Men hvordan få folk til å stille opp på dugnad? Beboer og tidligere styreleder, Brit Haraldsen, i Generalen borettslag på Sannan i Steinkjer mener det er lettere å få folk med på dugnad hvis det allerede er et godt miljø i borettslaget. Da prater beboerne ofte om hva de bør ta tak i. Hun anbefaler også å gjøre dugnaden litt sosial med kaffe og kaker etter arbeidsøkten.

– Det gjør nok at folk har lettere for å stille opp, sier Haraldsen.

Militær disiplin på Sannan

I Generalen borettslag – hvis navn er oppkalt etter det tidligere militærområdet Sannan, er det ikke noe å si på verken disiplin eller oppmøte på fellesdugnadene. Folk stiller opp, og de som ikke kan bidra fysisk, bidrar med å koke kaffe og bake kake til det sosiale etterpå.

– Men noen kan også bare møte opp på dugnaden for den sosiale biten. Vi har fått til et veldig godt fellesskap og naboskap her, sier Haraldsen.

Generalen borettslag på Sannan i Steinkjer har alltid godt oppmøte på dugnad.
Generalen borettslag på Sannan i Steinkjer har alltid godt oppmøte på dugnad.

Trenger du hjelp til å holde orden på bolig og uteområder?

Husk at Boligbyggelaget Midt har team som utfører renovering, vedlikehold og vaktmestertjenester.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk