Thomasadrian

Forkjøpsretten sikret Thomas Adrian leilighet i Baglan borettslag

Da småbarnsfamilien fikk bruk for ny bolig raskt, ble medlemskapet i Boligbyggelaget Midt redningen. Familien på tre fant raskt frem til en leilighet som passet dem, og ved hjelp av forkjøpsretten trakk de det lengste strået i budrunden.

Thomas Adrian og Rebecka Anna flyttet inn i Baglan borettslag på Vinne på Verdal våren 2018, kun to uker etter at de meldte forkjøpsrett. Nå nyter paret og deres datter på tre år sin første bolig som de eier selv. Det har de drømt om lenge. Rekkehusleiligheten inneholder alt det de trenger og er akkurat slik de ønsket seg.

Litt som å vinne i Lotto, eller?
– Ja, det er litt sånn. Vi kjente litt på «gullhårene bak», sier Thomas Adrian.

Familien måtte flytte ut av leiligheten de leide på kort varsel i vinter, og fikk det travelt med å finne en ny plass å bo. De hadde bestemt seg for å eie selv denne gangen og var spent på prosessen de sto overfor med å finne riktig bolig, budrunder osv. Da Thomas’ besteforeldre tipset dem om å melde seg inn i Boligbyggelaget Midt og at de kunne overføre sin ansiennitet gjennom mange år, kjente de på lykken. Deretter gikk det fort i svingene. Besteforeldrene overførte tolv års ansiennitet, paret sjekket hjemmesidene til Boligbyggelaget Midt og fant drømmeboligen. Deretter fikk de gode råd om hvordan de skulle gå frem for å melde forkjøpsrett, fikk tilslaget og kjøpte drømmeleiligheten usett.

De kjente området godt fra før, siden Thomas Adrian er født og oppvokst der og var ikke redd for å kjøpe usett.

Nå er småbarnsfamilien en del av borettslaget Baglan og var med på generalforsamling allerede første måneden de flyttet inn. Ting er på stell, og alt er veldig betryggende. De opplever kostnadene med å eie som små, i forhold til å leie, siden de nå betaler til seg selv.

Thomas er veldig fornøyd med medlemskapet i Boligbyggelaget Midt og opplevde prosessen rundt kjøp og oppfølging som ryddig og trygg. Han mener det er viktig at småbarnsfamilier som hans egen melder seg inn i boligbyggelaget.
– Å være medlem i et borettslag er viktig i et tøft boligmarked. Og når man først er blitt medlem selv, er det smart å ordne med juniormedlemskap til barna sine også. Det gir dem en betydelig ansiennitet fra de er små, noe som kan komme godt med senere, sier Thomas.
Familien setter også pris på fellesskapet i et borettslag og den sentrale beliggenheten som gjør at det er kort avstand til både jobb, familie, skole, barnehage og kollektivtrafikk. Medlemsfordelene som rabatter og bonuser hos ulike butikker og aktører har de ikke rukket å bruke ennå, men det skal de nok helt sikkert få nyttiggjort seg etterhvert som de går i gang med litt planlagt oppussing.
– Vi føler at vi er en del av en vinnerhistorie. At vi trakk det lengste strået, kan man si. Å eie selv er en veldig behagelig følelse, avslutter Thomas Adrian.

Nå gjelder forkjøpsretten over hele landet:

I mai 2019 trådte Boligbyggelaget Midt inn i felles forkjøpsrettsordning med 21 andre Boligbyggelag i Norge- les mer her

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk