Kake bredde 01

Hurra for oss! Boligbyggelaget fyller 50 år med store planer

4. desember 1969 ble Verdal Boligbyggelag stiftet. 50 år og et par navnebytter senere lever Boligbyggelaget Midt i beste velgående.

– Jeg vil gratulere alle våre medlemmer og tilhengere med jubileet. Vi har lagt bak oss år med stor vekst. I dag forvalter vi 170 boligselskap, boligverdier for 6 milliarder kroner og passerer snart 4000 medlemmer, sier daglig leder Vegar Furunes i Boligbyggelaget Midt.

Løftet lokalsamfunnet sammen

I Verdal var det flere selskaper som etablerte seg samtidig mot slutten av 1960-tallet. Store motorer var Aker Verdal (i dag Kværner Verdal) og Siva.

– Med stor tilflytting var det mange som trengte bolig. Det har vært et godt og spennende samarbeid mellom industri, boligutbyggere, næringslivet og kommunen, sier Furunes.

Han ser at selskapets måte å drive og tenke boligutvikling på, er blitt moderne.

– Det å dele og tenke felleskap, og legge til rette for bærekraftige boløsninger, er noe stadig flere blir opptatt av. Sånn sett leder våre borettslag og sameier oss inn i fremtiden.

Lanserer egne Midt-boliger

For første gang på mange år vil Boligbyggelaget Midt snart kunne tilby boliger i egne boligprosjekter. 120 boliger er planlagt i Verdal.

– Om ikke lenge flytter vi selv til nye lokaler i Vektargården, hvor vi vil holde til i 1. etasjen. I de gamle lokalene våre i MB Landstads gate på Verdalsøra bygger vi 20 leiligheter i samarbeid med Sebo boliger. I Einervegen på Ørmelen utvikler vi ei tomt for 40 eneboliger i kjede sammen med Nordbohus, forteller Furunes.

Boligbyggelaget Midt har også planer om boligbygging andre steder på Innherred. Abonner på nyhetsbrevet for å få siste nytt om prosjektene og andre nyheter.

God utvikling i økonomien

En sunn økonomi gjør det mulig for Boligbyggelaget Midt å tilby sine medlemmer nye boliger.

– De siste 6–7 årene har vi drevet godt og bygget økonomiske muskler som gjør oss i stand til å utvikle egne boligprosjekter igjen. Vi står nå i en posisjon der vi kan kjøpe opp tomter og bygge boliger i samarbeid med lokale utbyggere. Vi sitter på kunnskap som gjør at flere vil samarbeide med oss, sier Furunes.

Feirer med medlemmer og lokalbefolkning

50-årsjubileumet blir en feiring for ansatte, medlemmene og ikke minst lokalbefolkningen.

– Vi bidro litt ekstra under «Den store juletrefesten» i Verdal. Så skal vi også feire og markere oss på andre vis. Det skal bli noen overraskelser – folk skal merke at vi har bursdag, så følg med, oppfordrer Vegar Furunes.

Ikke medlem i dag?

Som medlem i Boligbyggelaget Midt får du forkjøpsrett på tusenvis av boliger i Trøndelag. Du har også gunstige rabatter på varer og tjenester hos lokale bedrifter. Bli medlem eller gi bort et medlemskap som julegave!

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk