hjerte_v2 Group 6 Shape
Kake bredde 01

Hurra for oss! Boligbyggelaget fyller 50 år med store planer

4. desember 1969 ble Verdal Boligbyggelag stiftet. 50 år og et par navnebytter senere lever Boligbyggelaget Midt i beste velgående.

– Jeg vil gratulere alle våre medlemmer og tilhengere med jubileet. Vi har lagt bak oss år med stor vekst. I dag forvalter vi 170 boligselskap, boligverdier for 6 milliarder kroner og passerer snart 4000 medlemmer, sier daglig leder Vegar Furunes i Boligbyggelaget Midt.

Løftet lokalsamfunnet sammen

I Verdal var det flere selskaper som etablerte seg samtidig mot slutten av 1960-tallet. Store motorer var Aker Verdal (i dag Kværner Verdal) og Siva.

– Med stor tilflytting var det mange som trengte bolig. Det har vært et godt og spennende samarbeid mellom industri, boligutbyggere, næringslivet og kommunen, sier Furunes.

Han ser at selskapets måte å drive og tenke boligutvikling på, er blitt moderne.

– Det å dele og tenke felleskap, og legge til rette for bærekraftige boløsninger, er noe stadig flere blir opptatt av. Sånn sett leder våre borettslag og sameier oss inn i fremtiden.

Lanserer egne Midt-boliger

For første gang på mange år vil Boligbyggelaget Midt snart kunne tilby boliger i egne boligprosjekter. 120 boliger er planlagt i Verdal.

– Om ikke lenge flytter vi selv til nye lokaler i Vektargården, hvor vi vil holde til i 1. etasjen. I de gamle lokalene våre i MB Landstads gate på Verdalsøra bygger vi 20 leiligheter i samarbeid med Sebo boliger. I Einervegen på Ørmelen utvikler vi ei tomt for 40 eneboliger i kjede sammen med Nordbohus, forteller Furunes.

Boligbyggelaget Midt har også planer om boligbygging andre steder på Innherred. Abonner på nyhetsbrevet for å få siste nytt om prosjektene og andre nyheter.

God utvikling i økonomien

En sunn økonomi gjør det mulig for Boligbyggelaget Midt å tilby sine medlemmer nye boliger.

– De siste 6–7 årene har vi drevet godt og bygget økonomiske muskler som gjør oss i stand til å utvikle egne boligprosjekter igjen. Vi står nå i en posisjon der vi kan kjøpe opp tomter og bygge boliger i samarbeid med lokale utbyggere. Vi sitter på kunnskap som gjør at flere vil samarbeide med oss, sier Furunes.

Feirer med medlemmer og lokalbefolkning

50-årsjubileumet blir en feiring for ansatte, medlemmene og ikke minst lokalbefolkningen.

– Vi bidro litt ekstra under «Den store juletrefesten» i Verdal. Så skal vi også feire og markere oss på andre vis. Det skal bli noen overraskelser – folk skal merke at vi har bursdag, så følg med, oppfordrer Vegar Furunes.

Ikke medlem i dag?

Som medlem i Boligbyggelaget Midt får du forkjøpsrett på tusenvis av boliger i Trøndelag. Du har også gunstige rabatter på varer og tjenester hos lokale bedrifter. Bli medlem eller gi bort et medlemskap som julegave!

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk