Oppgradering av terrasser i Blåklokkevegen Borettslag

Langsiktige vedlikeholdsplaner i Blåklokkevegen Borettslag

- Når det er væromslag har det vært iskaldt i huset. Da har jeg sittet i stua med en ulljakke og noen solide tøfler for å holde varmen, sier Unni Wiik, som har bodd i Blåklokkevegen Borettslag i 21 år.

Vi møter styremedlemmene Unni Wiik, Toril Musum og Harald Holmvik i Haralds leilighet. Det står en elektrisk sag og planker utenfor boligen og håndverkere fra Boligbyggelaget Midt er i full gang med å bytte ut vinduene i en av naboleilighetene.

Tømrer Rune Elnes er i gang med å bytte ut vinduer i en av lelighetene.
Tømrer Rune Elnes er i gang med å bytte ut vinduer i en av lelighetene.

For denne høsten oppgraderer borettslaget i Momarka både vinduer, inngangsdører, terrassedører og terrassedekker før vinterkulda setter inn. Oppgraderingen ble planlagt for noen år siden, i samarbeid med Boligbyggelaget Midt. Borettslaget har hatt mye kontakt med teknisk leder, Sverre Luktvasslimo, underveis i prosjektet.

Langsiktige vedlikeholdsplaner lønner seg

- Det er lurt å lage en langsiktig plan for vedlikeholdet, for da slipper man å få store uforutsette utgifter, sier Harald.

For det koster å oppgradere. Og borettslaget tar både økonomi og vedlikehold på alvor. Det skal være godt å bo, for alle, i Blåklokkevegen Borettslag. Derfor legger borettslaget langsiktige vedlikeholdsplaner sammen med Boligbyggelaget Midt.

Samarbeid med Boligbyggelaget Midt

- Beboerne kommer med forslag til nye tiltak på generalforsamlingen vår. Så tar vi med oss forslagene videre til Boligbyggelaget Midt. De kommer med sine anbefalinger og har også oversikt over tiltak som loven sier at vi plikter å gjøre. Sammen blir vi enige om en vedlikeholdsplan som varer flere år fram i tid, forklarer de tre styremedlemmene.

Borettslaget, som ble bygget i 1989, består av 8 leiligheter fordelt på 4 rekkehus.
Borettslaget, som ble bygget i 1989, består av 8 leiligheter fordelt på 4 rekkehus.

Det beste for felleskapet

Det var ikke alle leilighetene som hadde like stort behov for absolutt alle oppgraderingene. Men borettslaget så at det ble både lønnsomt og pent å ta alt samtidig.

- Det er greit at alle får de samme endringene sånn at det ikke blir misnøye blant beboerne. Når man bor i borettslag, bør man tenke på alle som bor her og ikke bare seg selv, sier Harald.

Snart har alle beboerne nye terrassedekker.
Snart har alle beboerne nye terrassedekker.

Lavere husleie

Og det tekniske vedlikeholdet er ikke den eneste bistanden borettslaget har fått. De var nemlig usikre på hvor mye lån de skulle søke om i forbindelse med oppgraderingen. De ble derfor satt i kontakt med økonomi-konsulent Samra S. Zerajic på Boligbyggelaget Midts Levanger-kontor. Hun kontaktet tre ulike banker for dem, og resultatet ble et gunstig lån hos Aasen Sparebank.

- Vi er så fornøyde med Samra. Takket være innsatsen hennes kommer vi nå til å betale mindre i husleie enn vi gjorde før. Fordelen med Boligbyggelaget Midt er at vi får en helhetlig pakkeløsning med både håndverkere og økonomisk bistand, forteller Unni.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk