Toppbanner

Nå blir det årning med ny bolig med Boligbyggelaget Midt sin leie så eie-ordning

Med modellen Årning får du nå mulighet til å skaffe deg ny bolig på Verdal selv om du mangler egenkapital ved innflytting.

– Mange har en solid inntekt, men mangler egenkapital til å kjøpe egen bolig. Nå tilbyr vi ei “årning” for denne gruppa, hvor de får mulighet til å bygge opp egenkapital samtidig som de kommer seg inn på boligmarkedet, sier daglig leder i Boligbyggelaget Midt, Vegar Furunes.

Slik fungerer Årning

Med Årning får du leie en helt ny bolig til en lav og kostnadsdekkende leie og mulighet til å kjøpe boligen innen fem år. Om boligen øker i verdi mens du leier, vil en verdiøkning på inntil 15 % gå rett i lomma di. Du kan dermed bygge deg opp egenkapital mens du leier, og kjøpe boligen for de oppsparte midlene når som helst innenfor leieperioden.

– Kjøpsprisen bestemmes ved leiestart, så du slipper å bekymre deg for at denne løper fra deg mens du leier, sier Furunes.

Daglig leder i Boligbyggelaget Midt, Vegar Furunes
Daglig leder i Boligbyggelaget Midt, Vegar Furunes

Kjøpers rettigheter og plikter

Du risikerer heller ikke å gå i minus dersom boligprisene skulle gå nedover. Du har nemlig ingen plikt til å kjøpe når leieperioden går ut. Du må imidlertid ha en solid og forutsigbar inntekt for å kunne ta i bruk ordningen.

Det er ingen aldersgrense for å benytte Årning, men du må være medlem i Boligbyggelaget Midt.

Aasen Sparebank skal godkjenne søkerne

Aasen Sparebank skal være med og godkjenne søknader fra personer som ønsker å ta i bruk Årning. I tillegg til at modellen kan inspirere til sparing, synes leder for bedriftsmarked i Aasen Sparebank, Svein Opheim, at det er viktig å hjelpe flere førstegangskjøpere inn på boligmarkedet.

– Det er viktig at folk med god økonomi får mulighet til å kjøpe egen bolig, selv om de ikke i utgangspunktet oppfyller egenkapitalkravene, sier Opheim.

Leder for bedriftsmarked i Aasen Sparebank, Svein Opheim
Leder for bedriftsmarked i Aasen Sparebank, Svein Opheim

Boligprosjekter som tilbyr ei Årning

Einer Hageby på Ørmelen: Første byggetrinn består av fire familievennlige eneboliger i kjede. Her tilbys inntil to av boligene med Årning.

Prærien - Årning-leilighetene på Prærien er nå utsolgt.

Har du spørsmål om boliger som selges til ordinær pris på Prærien? Kontakt Lokalmegleren & Partners Verdal.

Første trinn av Einer Hageby består av fire eneboliger i kjede.
Første trinn av Einer Hageby består av fire eneboliger i kjede.
Leilighetsprosjektet Prærien blir innflyttingsklart sommeren 2022.
Leilighetsprosjektet Prærien blir innflyttingsklart sommeren 2022.

Les mer om Årning her.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk