hjerte_v2 Group 6 Shape
Toppbanner

Nå blir det årning med ny bolig med Boligbyggelaget Midt sin leie så eie-ordning

Med modellen Årning får du nå mulighet til å skaffe deg ny bolig på Verdal selv om du mangler egenkapital ved innflytting.

– Mange har en solid inntekt, men mangler egenkapital til å kjøpe egen bolig. Nå tilbyr vi ei “årning” for denne gruppa, hvor de får mulighet til å bygge opp egenkapital samtidig som de kommer seg inn på boligmarkedet, sier daglig leder i Boligbyggelaget Midt, Vegar Furunes.

Slik fungerer Årning

Med Årning får du leie en helt ny bolig til en lav og kostnadsdekkende leie og mulighet til å kjøpe boligen innen fem år. Om boligen øker i verdi mens du leier, vil en verdiøkning på inntil 15 % gå rett i lomma di. Du kan dermed bygge deg opp egenkapital mens du leier, og kjøpe boligen for de oppsparte midlene når som helst innenfor leieperioden.

– Kjøpsprisen bestemmes ved leiestart, så du slipper å bekymre deg for at denne løper fra deg mens du leier, sier Furunes.

Daglig leder i Boligbyggelaget Midt, Vegar Furunes
Daglig leder i Boligbyggelaget Midt, Vegar Furunes

Kjøpers rettigheter og plikter

Du risikerer heller ikke å gå i minus dersom boligprisene skulle gå nedover. Du har nemlig ingen plikt til å kjøpe når leieperioden går ut. Du må imidlertid ha en solid og forutsigbar inntekt for å kunne ta i bruk ordningen.

Det er ingen aldersgrense for å benytte Årning, men du må være medlem i Boligbyggelaget Midt.

Aasen Sparebank skal godkjenne søkerne

Aasen Sparebank skal være med og godkjenne søknader fra personer som ønsker å ta i bruk Årning. I tillegg til at modellen kan inspirere til sparing, synes leder for bedriftsmarked i Aasen Sparebank, Svein Opheim, at det er viktig å hjelpe flere førstegangskjøpere inn på boligmarkedet.

– Det er viktig at folk med god økonomi får mulighet til å kjøpe egen bolig, selv om de ikke i utgangspunktet oppfyller egenkapitalkravene, sier Opheim.

Leder for bedriftsmarked i Aasen Sparebank, Svein Opheim
Leder for bedriftsmarked i Aasen Sparebank, Svein Opheim

Boligprosjekter som tilbyr ei Årning

I første omgang tilbyr Boligbyggelaget Midt Årning på utvalgte boliger i to boligprosjekter i Verdal. Det ene prosjektet er Einer Hageby på Ørmelen, som i første byggetrinn består av fire familievennlige eneboliger i kjede. Her tilbys inntil to av boligene med Årning. Det andre er leilighetsprosjektet Prærien, som skal stå ferdig til våren. Dette borettslaget har totalt 21 leiligheter, hvor inntil to av dem tilbys med Årning.

Første trinn av Einer Hageby består av fire eneboliger i kjede.
Første trinn av Einer Hageby består av fire eneboliger i kjede.
Leilighetsprosjektet Prærien blir innflyttingsklart sommeren 2022.
Leilighetsprosjektet Prærien blir innflyttingsklart sommeren 2022.

AVLYST: Informasjonsmøte

På grunn av smittesituasjonen ser vi oss dessverre nødt til å avlyse informasjonsmøtet som var planlagt til torsdag 6. januar kl. 17.

Men vi tar gjerne et eget møte med deg som ønsker informasjon om Årning og boligprosjektene hvor vi tilbyr denne prismodellen.

Kontakt oss på tlf. 74 07 31 80 eller 958 31 700 for å avtale et møte.

Les mer om Årning her.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk