Kristinogrolf

Fra huset i skogen til sentrumsnære Kroken Hage i Verdal

Ønsket om å være uavhengig av bil og kort avstand til det meste, gjorde at Kristin og Rolf flyttet fra det store huset i skogen til det nybygde og sentrumsnære borettslaget Kroken Hage i Verdal.

Kristin og Rolf har i mange år bodd i enebolig på en naturtomt ved Stiklestad. Etter at de begge ble pensjonister, ønsket de en enklere og mer lettstelt bolig. De ville også bosette seg mer sentralt, slik at de ikke skulle være avhengig av bil for å komme seg rundt. Derfor passet det godt å bytte ut huset i skogen på flere plan med en sentrumsnær borettslagsleilighet. Heldigvis skal det bli stor hage og mye grønt rundt dem når uteområdet står ferdig. I mellomtiden er altanen plassen for det grønne – her spirer og gror det, og det er tydelig at hageinteressen er blitt med fra hus til leilighet.

Boligene i Kroken Hage sto ferdig nå i sommer, og Kristin og Rolf flyttet inn i juni.
– Hadde det ikke vært for hagen de reklamerte for, hadde vi nok ikke flyttet hit. Vi gleder oss veldig til hagen blir ferdig, sier Kristin.

En annen grunn til at de valgte Kroken Hage, er at det er lagt svært godt til rette for spaserturer, med belysning og elvepromenade, og det er nært til nærmeste butikk.
– Og nært til jernbanen, forteller Rolf.
Jernbanen er viktig for begge to. De er glade i opplevelser og reiser ofte med tog til Trondheim for å dra på konsert.

Den splitter nye leiligheten i Kroken Hage er nærmere hundre kvadratmeter stor og har to altaner. Det er et rolig nabolag med både par og enslige.

Byggeprosessen med megler, utbygger og boligbyggelag har fungert veldig godt, synes de.
– Jeg gledet meg ikke til å flytte inn i en «gipsboks», forteller Kristin.
Utbyggeren lyttet og spurte hva Kristin ville ha. «En fjølvegg» svarte hun. Og det fikk hun.
– Når man kommer inn så tidlig i byggeprosessen, kan man få ganske frie tøyler, uten at det trenger å koste ekstra. Utbyggeren har hatt tett dialog med oss. Vi har opplevd å sende e-post med spørsmål rett før vi har lagt oss og har våknet til svar, forteller Kristin.

Enn så lenge er det penere inne i leiligheten enn utenfor. Med solsikker og en jungel av planter har paret laget sin egen hage på altanen mens de venter på en større hage utenfor.

Det er valgt et styre i borettslaget, som skal organisere praktiske oppgaver som vaktmestertjenester og lignende og også økonomiske ordninger. Rolf mener det er kjekt å slippe utvendig jobb med hus selv, og er opptatt av at det er en trygghet at de er flere som deler på både utgifter og ansvar.

De har ikke rukket å skaffe seg oversikt over alle fordeler de har som medlem i Boligbyggelaget Midt enda, men har merket seg at de får betydelig billigere strøm via NTE.

Er det her dere tenker å bli?
– Ja. Det var riktig tidspunkt å flytte nå, sier Kristin.

De gleder seg begge til en aktiv pensjonisttilværelse hvor de kan dyrke felles interesser og samvær med venner.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk