Garderobe

Skap ro med smart oppbevaring

Bor du stort eller smått? På skjeve planker eller med rene linjer? De fleste oppbevaringsløsninger kan skreddersys til hjemmet, og innredningen i skapene kan være fast eller fleksibel – det er opp til deg.

Elfa Skyvedører Vista Plain
Elfa Skyvedører Vista Plain

Planlegg innredningen

- Før du kjøper en garderobeløsning må du tenke på hva du ønsker å ha plass til i skapet, sier Lisbeth Andersen, produktsjef hos byggevarekjeden Montér. Tenk for eksempel på om du vil henge opp buksene eller legge dem på en hylle, og om det skal være plass til lange kjoler og frakker. Vurder også om du ønsker å vise frem tingene eller om det føles mer ryddig å skjule dem bak lukkede dører. En TV kan enkelt gjemmes bak skapdører når du ikke bruker den, og da er det lettere å flytte fokus til godt samvær og andre aktiviteter.

En åpen hylleløsning kan være både praktisk og dekorativ, og en måte å vise gjestene dine hvem du er. - Hvis du velger åpen løsning, kan det være et tips å velge møbelinnredning med tette hyller og skuffer fremfor trådinnredning for å beskytte tingene dine mot støv, sier Lisbeth.

Elfa Décor
Elfa Décor

Liten plass, store muligheter

Hvis du bor smått, er det kanskje ekstra viktig at oppbevaringsløsningen er fleksibel og tar liten plass. Da kan trådinnredning og møbelinnredning være gode løsninger, siden disse finnes helt ned til henholdsvis 30 og 37 cm dybde. Hvis du i tillegg velger skyvedører i stedet for slagdører som går ut i rommet, sparer du mye plass. Disse løsningene er også fleksible.

Skyvedørsløsningene kan monteres fra vegg til vegg, eller du kan sette opp en endevegg hvis du ikke ønsker å bruke hele veggen til oppbevaring.

Først måle, så handle

Ta mål av området der oppbevaringsløsningen skal være før du drar til byggevarehuset. Mål både fra vegg til vegg og fra gulv til tak – både ytterpunktene og i midten – i tilfelle det er skjevheter og høydeforskjeller. Du kan også tegne din egen løsning ved å gå inn på hjemmesidene til Elfa og Langlo.

Garderobe4
Garderobe5
Med en løsning fra Elfa kan du velge funksjoner som passer for deg, og så legge til detaljer som tilfører personlighet og stil. Produkter i Décor-serien setter en eksklusiv og lekker prikk over i-en.
Med en løsning fra Elfa kan du velge funksjoner som passer for deg, og så legge til detaljer som tilfører personlighet og stil. Produkter i Décor-serien setter en eksklusiv og lekker prikk over i-en.

Oppbevaring for ethvert budsjett

Oppbevaring behøver ikke å koste så mye, og enkle frittstående løsninger eller løsninger for vegg med oppheng, kurver og hyller starter på noen få hundrelapper. Hvis du investerer i en langsiktig løsning finnes det mange fine funksjoner som gjør oppbevaringen enda smartere. Du kan installere belysning i tak, hyller og skuffer inne i skapet. Strykebrett kan bygges inn i skuffeseksjonen slik at det alltid er lett tilgjengelig. Soft close-lukking forhindrer at dører og skuffer smeller igjen.

Elfa skyvedører Artic Trio med fyllinger i herdet klart glass og hvit profil
Elfa skyvedører Artic Trio med fyllinger i herdet klart glass og hvit profil

Lisbeth forteller at topphengt løsning er en nyhet innen skyvedører. Da slipper du å montere skinne i gulvet, noe som forenkler rengjøringen, og du slipper å fjerne støv og sand fra skinnene. Foreløpig finnes dette kun i noen få varianter.

Skyvedører Linear i design Gravity
Skyvedører Linear i design Gravity

Hode, skuldre, kne og tå

Innred garderobeløsningen intuitivt. Plasser hatter øverst, jakker og bukser i midten, og sko nederst. På den måten finner du enkelt det du trenger.

Velger du en mer avansert oppbevaringsløsning bør du sette opp håndverkerkostnader i budsjettet, men hvis du går for enkle løsninger hvor du bruker systeminnredning som oppheng for vegg, kan du sette dine egne ferdigheter på prøve. Med litt pågangsmot, veiledning i butikk og godt verktøy kan du få til mange smarte løsninger.

Langlo Gemma
Langlo Gemma
Langlo presenterer BRING NATURE HOME
Langlo presenterer BRING NATURE HOME

Fem tips til smartere oppbevaring

  1. Planlegg oppbevaring tidlig i oppussings- eller byggeprosessen – da får du mest mulig ut av plassen
  2. Tenk på hvordan hjemmet henger sammen, hvor det er best plass til oppbevaring og hvor du trenger det mest. Hvis det er langt fra gangen til soverommet er det verdt å vurdere å ha egen oppbevaring til blant annet sengetøy i nærheten av soverommet.
  3. Tenk langsiktig. Kommer antall familiemedlemmer til å øke de nærmeste årene, er det lurt å planlegge større oppbevaringsplass.
  4. Invester i kvalitet. Trenger du en langvarig løsning, kan det lønne seg å bruke litt ekstra penger på dører med kraftige rammer i holdbare materialer.
  5. Spør på byggevarehuset om hjelp til å finne en løsning tilpasset dine behov.

Din medlemsfordel hos Montér

Du får 5 % bonus på alt du handler hos Montér – også tilbudsvarer.

Dra aktivert medlemskort eller registrert betalingskort i betalingsterminalen for å få bonus.

Se hele utvalget på Monter.no.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk