Skjefte Borettslag fasade

Skjefte Borettslag kontaktet Boligbyggelaget Midt da de oppdaget råte

Ved å forholde seg til én aktør for hele oppdraget, fikk styrelederen i borettslaget en enklere hverdag.

– Resultatet av oppgraderingen har inspirert oss til å gjøre resten av uteområdet finere også, sier styreleder i Skjefte Borettslag i Steinkjer, Berit Grande.

De nye balkongene og markterrassene i borettslaget, som består av ti leiligheter, sto ferdige i oktober. Ifølge Grande har resultatet innfridd beboernes forventninger.

– Til og med folk som går forbi skryter det opp i skyene, sier Grande.

Beboerne har selv tatt på seg jobben med å rydde etter oppgraderingen gjennom flere dugnadsøkter.
Beboerne har selv tatt på seg jobben med å rydde etter oppgraderingen gjennom flere dugnadsøkter.

Uforsvarlig sikkerhet

Og borettslaget hadde ikke noe annet valg enn å ta affære da de oppdaget råte i andre etasje. Ved nærmere inspeksjon så de at det hadde vært en lekkasje som hadde spredt seg videre og ført til råtne terrassebord flere steder i borettslaget.

– Det var ikke lenger forsvarlig å gå ut på balkongene i andre etasje, sier Grande.

Alle borettslag og sameier er lovpålagt å utføre forsvarlig vedlikehold av bygningsmassen. Boligbyggelaget Midt kan hjelpe dere med å ivareta dette. Les mer og ta kontakt her.

Bistand fra Boligbyggelaget Midt

Borettslaget kontaktet Boligbyggelaget Midt, og etter en inspeksjon kom de fram til at de skulle rive alle balkongene og markterrassene og bygge nytt. Boligbyggelaget Midt hjalp dem med lånesøknad til banken, og da planene ble godkjent i borettslagets generalforsamling, fikk de hjelp med å søke om tillatelse hos kommunen også.

Bred fagkompetanse

Grande trekker fram den brede fagkompetansen til Boligbyggelaget Midt som den viktigste årsaken til at hun valgte dem som samarbeidspartner på oppgraderingsprosjektet. Før Skjefte Borettslag ble tilknyttet Boligbyggelaget Midt i 2019, gjorde hun det meste av koordinering og papirarbeid selv. Nå kunne hun overlate det meste til Boligbyggelaget Midt, som i tillegg til å ha kompetanse på økonomi og HMS for borettslag, sto for jobben med å sette opp de nye balkongene og markterrassene.

– Samarbeidet med Boligbyggelaget Midt har gitt meg en mye enklere hverdag som styreleder, sier Grande.

Borettslaget fikk også nye inngangsdører i forbindelse med oppgraderingen.
Borettslaget fikk også nye inngangsdører i forbindelse med oppgraderingen.

En sømløs framdrift

Forvaltningskonsulent i Boligbyggelaget Midt, Thomas Totland, mener at fordelen med å samarbeide med Boligbyggelaget Midt er at man bare har én aktør å forholde seg til.

– Du får en sømløs framdrift siden vi er med i alle fasene, sier Totland.

I tillegg trekker han fram viktigheten av å ha en plan for finansieringen før man setter i gang et oppgraderingsprosjekt. På den måten sikrer man at alt av kostnader er dekket.

– Man ønsker ikke at det plutselig dukker opp uforutsette utgifter, sier Totland.

Forvaltningskonsultent i Boligbyggelaget Midt, Thomas Totland
Forvaltningskonsultent i Boligbyggelaget Midt, Thomas Totland

Trenger borettslaget/sameiet ditt hjelp med et renoveringsprosjekt? Eller ønsker dere råd om sikkerhet eller økonomi? Ta kontakt med oss, vi hjelper dere gjerne.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk