Trampoline

Trampolinestøy

Sommeren er en årstid der mange tilbringer store deler av dagen på terrassen eller i hagen for å nyte ferietidens fred og ro. For noen betyr dette å la barna leke på trampolinen mens mor og far lener seg tilbake med en god bok eller podcast. For andre inngår ikke trampolinestøy i det de kaller en rolig dag.

Trampoliner er hett tema mellom naboer i vår- og sommersesongen. Ikke alle har store hager som gjør at denne skjermes for naboen, og latter og hyling fra barn som hopper på trampolinen i flere timer i strekk kan fort ødelegge sommergleden for de som vil nyte ferien hjemme i fred og ro.

Et sted man ofte bor tett sammen er i borettslag.

- Dette er typisk en ting som kan skape masse diskusjon. En generell regel er at andelseieren selv bestemmer i egen hage, mens borettslaget har det avgjørende ordet på fellesarealene. Det finnes ingen trampoline-regler i borettslagsloven, sier Elisabeth Aas Nilsen i NBBL, men ingen må opptre slik at de er til urimelig ulempe for andre.

Gjensidig forståelse er viktig

Nøkkelen til et godt naboskap er gjensidig respekt og forståelse. Derfor er det viktig å ta hensyn til de som synes støyen er sjenerende. Alle mennesker er ulike og har ulik grad av toleranse for lyd.

- Snakk med naboen, finn ut av det sammen. Å bli enige om tider på døgnet det skal være stille, kan være en god begynnelse. I et boligstrøk vil nok normal støy fra lek på trampoline være noe du må regne med og anses som en ulempe innenfor det som er rimelig, sier NBBLs advokat Elisabeth Aas Nilsen.

Med andre ord er det lurt å finne ut av det før det havner i retten - god dialog løser det meste.

Tekst: NBBL

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk