Blomsterivindu

Trygg og sikker bolig i ferien

Over en million norske hus og leiligheter blir stående tomme i sommerferien. Mange av oss opplever å få en liten klump i magen når vi skal dra fra boligen vår over en lengre periode. Vi har samlet noen nyttige tips for å sikre boligen din når du er bortreist.

Lås alt – særlig der det er lite innsyn

  • Lås boder, garasje, verandadører og kjellerdører. Den vanligste veien for tyver er gjennom døra. Det er viktig å passe ekstra godt på innganger som har lite innsyn. Her kan tyvene få mulighet til å jobbe uforstyrret mens de prøver å komme seg inn.
  • Husk å ta ut nøkler på innsiden av terrassedører o.l. og ikke la verdisaker ligge synlig fra vinduene.

Ikke la boligen se tom ut

  • Gjør tiltak for at huset ikke skal se tomt ut. La f.eks. en utelampe eller kanskje til og med en radio stå på. Man kan også la oppvask stå igjen på bordet eller generelt la være å rydde slik at boligen ser bebodd ut.
  • Skal naboen være hjemme? Spør om de kan ta inn posten for deg slik at postkassen ikke fylles opp samt å vanne blomstene. Få ting er mer fristende å prøve seg på enn en leilighet som ser tom og ubebodd ut over lengre tid med stor ansamling av post i postkassa og visne blomster.

Skru av og trekk ut

  • Husk å slå av og ta ut kontakter til kaffetrakter, TV og andre elektriske apparater som ikke er i bruk når du er borte. Husk også å slå av varmeovner og downlights, som kan være en kilde til brann.
  • Skru av hovedstoppekranen så du unngår vannlekkasje. Finner en vannlekkasje sted når du ikke er hjemme, kan det gi boligen store skader.
  • Sjekk at varmtvannskranen eller varmesystem klarer seg uten vann før du stenger av selve hovedstoppekranen. Om du har veldig gamle rør i boligen din kan du være spesielt utsatt for vannlekkasje.

Riktig god ferie!


Tekst: NBBL

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk