Utsikt redigert

Ventetiden er over for Randi og Ida

Nå går en stor drøm i oppfyllelse for 16 år gamle Ida Melby Haug og mamma Randi Melby. I flere år har de nemlig hatt planer om å flytte fra eneboligen på Ness til Verdal sentrum. Valget falt på Nordbohus sine leiligheter i Sagstuvegen 18. – Her er det billig å kjøpe og billig å bo, sier daglig leder, Bjørn Winge.

– Gjett hva jeg har gjort i dag?

Randi Melby bobler nesten over av entusiasme og spenning. Vi er ett år tilbake i tid, og Randi har nettopp plukka opp datteren Ida Melby Haug i Verdal sentrum.

En drøm i oppfyllelse

Ida er 16 år og er ofte i sentrum for å henge med venner, delta på aktiviteter og være med på det som skjer. Det er Randi som for det meste må kjøre henne til og fra Ness, hvor familien har bodd de siste elleve årene. Nå klarer hun nesten ikke vente med å fortelle datteren det hun tror vil gjøre henne veldig glad.

– Jeg vet ikke, svarer Ida med en stemme fylt av nysgjerrighet.

Jo, hun vet det egentlig, men tør ikke gjette. Tar ikke sjansen på å bli skuffa om det ikke er det hun håper så inderlig at det skal være. Hun ser bort på moren, som er så ivrig etter å fortelle at blikket nærmest slår gnister.

– Jeg har kjøpt leilighet til oss i sentrum! I Sagstuvegen på Ørmelen, sier Randi og venter spent på reaksjonen fra Ida.

Ida blir selvfølgelig superglad. Det er jo dette de har snakket om i flere år allerede. Å selge eneboligen på Ness, og finne seg noe mer sentralt. Nærmere venner, skole, kollektivtransport, butikker, kino og andre aktiviteter og arrangementer. I dag har mamma Randi signert kontrakt med Nordbohus, og om ett år fram i tid skal de flytte inn i en av leilighetene i andreetasjen i Sagstuvegen. Endelig skal drømmen bli en realitet.

– Det har vært lenge å vente, forteller Ida.

Helst skulle hun ha flytta inn på flekken, men da var det ennå mye som gjensto. Mor og datter har fulgt nøye med på byggeprosessen.

– Det har tatt et år sånn cirka. Ganske nøyaktig det Nordbohus estimerte da jeg signerte kontrakten. Nå skal det bli utrolig godt å komme seg inn i helt ny leilighet, sier Randi.

Det er lenge siden de har vært innom og sett på den nye leiligheten sin, men i dag har de fått en nøkkel og skal ta seg en tur for å se hvor langt håndverkerne har kommet siden sist.

Billig å kjøpe og billig å bo

Leiligheten til familien fra Ness er 85 kvadratmeter, og er i et boligkompleks med fire like store boenheter. De har kjøpt den ene av de to i andreetasjen og får terrasse på begge sider. Det var viktig for Randi, siden det innebærer at de får solen hele dagen.

Fasade (illustrasjon)
Fasade (illustrasjon)

Det er fortsatt én leilighet ledig i Sagstuvegen 18, og byggetrinn to starter opp så snart Nordbohus har fått solgt et par til. Prisene på leilighetene er hyggelige, vi har nok den billigste kvadratmeterprisen i Verdal sentrum på tilsvarende leiligheter, sier daglig leder ved Nordbohus, Bjørn Winge.

– I tillegg har vi et helt nytt system for oppvarming, som heter Flexit EcoNordic. Det er nytt av året, sier Winge.

Flexit EcoNordic er vannbåren varme med tre funksjoner: ventilasjon, tappevann og vannbåren oppvarming. Dette innebærer at du for eksempel får to av tre dusjer gratis. Leilighetene i Sagstuvegen er blant de første i landet som har fått installert dette systemet.

– Strømregningene er veldig lave, så her er det både billig å kjøpe og billig å bo, forklarer Winge.

Les mer om Flexit EcoNordic her.

Passer for alle

Leilighetene ligger i rolige omgivelser og i enden av gata, og det er gangavstand til alt av servicefunksjoner, skole, barnehage, butikker og friluftsområder. Ørin Naturreservat ligger bare noen hundre meter unna.

– Leilighetene passer for alle. Både enslige, småbarnsfamilier og eldre. De er romslige og du kan velge om du ønsker tre- eller fireroms.

Boligene har sola hele dagen og alle kommer med carport. Nordbohus er både selger og utbygger selv.

– Det betyr at det kun er ett ledd å forholde seg til for kjøper, noe som gir en ekstra sikkerhet, mener Winge.

Gleder seg til å flytte inn

Randi Melby og datteren Ida Melby Haug har låst opp døren inn til leiligheten, som nå skal bli deres nye hjem. De valgte en treroms, så de får mer plass på stua.

Det ene imponerte gispet følger det andre, mens de går fra rom til rom og studerer jobben som er gjort. De planlegger høyt hvordan de skal møblere og hvordan det skal bli til slutt. Ida inspiserer soverommet sitt og badet, mens Randi går rett bort til kjøkkenkroken.

– Dette blir bra, Ida, roper Randi begeistret fra kjøkkenet.

– Jeg mente vi hadde god plass i kjøleskapet fra før, men dette er jo enda bedre. Jeg elsker å bake, så kjøkkenet er viktig. Her har jeg god benkplass, og så har vi valgt mer skapplass og vi har oppgradert oppvaskmaskina og komfyren, forklarer Randi.

Ida har tinget på det største soverommet, og har planer om å male sitt svart. Skjønt virker det ikke som hun har tenkt å være så mye hjemme.

– Jeg ser fram til at jeg bare kan stikke rett ut døra og finne vennene mine. Uten å være avhengig av at mamma kjører meg. Og så ser jeg fram til at jeg kan dusje så lenge jeg vil, sier Ida og viser til vannbåren oppvarming og lave strømutgifter.

– Vi er kjempefornøyde! Vi syns standarden på leiligheten er høy, og beliggenheten er sentrumsnær og samtidig landlig. Vi liker å gå tur med puddelen vår, Fiddeli, og det er utrolig fint på stiene ved turområdet Ørin, som ligger like ved. Der er det jo også en fin badeplass om sommeren, sier Randi.

Datteren Ida er enig.

– Jeg er så utålmodig, så ventetiden har vært lang. Jeg har gleda meg til dette i over et år, så nå er jeg er veldig klar for å flytte, sier Ida.

Utbygger

Nordbohus, som både er utbygger og selger. Kun ett ledd å forholde seg til – en sikkerhet for kjøper.

Sted

Sagstuvegen 18, Verdal

Beliggenhet

Sentrumsnært med gangavstand til alt av servicefunksjoner, skole, barnehage, butikker og friluftsområder. Ligger i enden av gaten i rolige omgivelser. Området består av leiligheter og eneboliger.

Fasiliteter

Leilighetene har gjestetoalett, og vannbåren oppvarming med Flexit EcoNordic, carport, utvendig sportsbod, balkong med gode solforhold, lave strømutgifter og godt inneklima. Fem års reklamasjonsrett fra innflyttingsdato.

Vil du vite mer om Sagstuvegen?

Kontakt Ole Andreas Westerfjell på mobil: 913 25 851 eller e-post: ow@aktiv.no

Les mer om Sagstuvegen på finn.no.

Denne artikkelen er skrevet av Mediehuset Innherred for Nordbohus. Nordbohus og Boligbyggelaget Midt eier Einervegen AS sammen.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk