hjerte_v2 Group 6 Shape

Utleie av bolig

Hvilke plikter og rettigheter har du når du skal leie ut i et borettslag eller sameie? Her får du svar.

Søk om tillatelse

Når du bor i borettslag må du søke om godkjennelse til å leie ut boligen din av styret i borettslaget. Du må også gi beskjed til Boligbyggelaget Midt om at du skal leie ut, sånn at vi får registrert hvem som bor i boligen din. Send søknaden til oss på epost eller lever det på det nærmeste Midt-kontoret ditt, så gir vi den videre til styret i borettslaget ditt.

Utleiers rettigheter og plikter

I følge borettslagsloven må du ha bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene for å leie ut boligen til noen andre. Som utleier er du fortsatt ansvarlig for å betale felleskostnadene og for at leietaker følger ordensreglene og vedtektene i borettslaget.

Bor du i et sameie?

I de fleste sameier kan du leie ut boligen din uten å søke, men noen sameier ønsker at beboerne søker om tillatelse til å leie ut. Sjekk derfor reglene med styret ditt før du leier ut boligen din.

Behandlingstid og gebyr

Ved salg av bolig må du regne med opptil 20 dagers behandlingstid på annonsering av forkjøpsrett og søknad om godkjenning av ny andelseier. Du må i tillegg betale et eierskiftegebyr på kr 4 300,- hvis du er tilknyttet et borettslag og kr 4 900,- hvis du er tilknyttet et frittstående borettslag eller sameie. Ved skifte/uskifte må du betale et eierskiftegebyr på kr 1 250,-.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk