Pris og betalingsløsning

Priseksempel

Borettslag X investerer i infrastruktur for elbillading til kr 265 000 eks. mva. til 75 parkeringsplasser (kr 331 250 inkl. mva.).

 • Nedbetaling over 3 år: Kr 7 803 kr/mnd. i 3 år (kr 9 753 inkl. mva.)
  – pr. beboer 130 kr/mnd. inkl. mva.
 • Nedbetaling over 4 år: Kr 5 942 kr/mnd. i 4 år (kr 7 427 inkl. mva.)
  – pr. beboer 99 kr/mnd. inkl. mva.
 • Nedbetaling over 5 år: Kr 4 827 kr/mnd. i 5 år (kr 6 034 inkl. mva.)
  – pr. beboer 80 kr/mnd. inkl. mva.

  Pris til beboer for lader: Kr 19 500 inkl. mva.
  Rentefri nedbetaling over 3 år/36 mnd.: Kr 542/mnd.

Forutsetningen for å kunne benytte seg av denne avdragsordningen er følgende:
Hvis dere ikke allerede har en avtale om levering av strøm fra NTE Marked AS, så må dere inngå en slik avtale. Dere må også inngå en strømavtale for en periode på 36 måneder.

Dere må nedbetale avdragene for arbeidene over de ordinære strømfakturaene fra NTE Marked AS. Avdragene nedbetales gjennom perioden som dere avtaler.

Hvilken betalingsløsning er det vanlig å gå for?

Boligselskapene løser dette på ulike måter. Men hittil har den vanligste løsningen vært at de har betalt infrastrukturen over fellesutgiftene. Og så har hver enkelt beboer kjøpt ladeboksen selv.

Nå kan borettslaget betale ned infrastrukturen over 3-5 år. På denne måten kan investeringen i lade-infrastrukturen gjennomføres samtidig som fellesutgiftene og husleien holdes nede.

Beboere kan velge å betale selve ladeboksen via strømabonnement til NTE. Dette er rentefritt i tre år.

Investeringen i infrastruktur kan belastes beboere gjennom et lite avdrag i måneden gjennom NTEcharge365, om dette er ønskelig.

Hvordan fordeles kostnaden for strømforbruk per bruker?

Strømforbruket registreres av ladestasjonen. For at du i det hele tatt skal få ladet, så må du identifisere deg med en RFID-brikke. Denne sørger for at forbruket blir registret opp mot kun deg. Alt av forbruk registreres på eieren av RFID-brikkenummeret og faktureres ut fra forbruket.

Hvordan er prisen fra NTE sammenlignet med konkurrenters priser?

Generelt er NTE avhengig av konkurransedyktige priser for å operere i markedet. NTE er en stor aktør, og derfor har de også anledning til å gjøre større innkjøp og forhandle priser mot leverandør. I tillegg tilbyr de en fleksibel prismodell med valgfrihet i nedbetalingstid på 3-5 år.

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk