Høst i Levanger

Pilegrimsvandringer fra Munkeby til Troset

6 % rabatt på turer

Medlemsfordel

6 % rabatt på følgende turer:

Oppgi at du er medlem i Boligbyggelaget Midt når du bestiller.

Om Troset Gård

Troset Gård er forsatt i full drift, og på sommeren vil du møte både geiter og kyr på beite. Gammel tradisjon og visdom møter moderne tanker og drift. På Troset møtes fjell og skog, himmel og jord, og du får en fantastisk utsikt over Movannet, Markabygda og veien videre mot Nidaros. Landskapet åpner seg på turen ned fra fjellet når du kommer vandrende langs pilegrimsleden fra Munkeby til Markabygda.

Troset ønsker overnattingsgjester velkommen hele året, etter avtale og forhåndsbooking.

Les mer på troset.com og visitinnherred.no

Om Munkeby Herberge

Med storslått utsikt over det eldgamle kulturlandskapet ved Levanger, ligger gården Munkeby Søndre. Her har det vært bosetting fra den gang isen trakk seg tilbake etter siste istid og etterlot seg moreneryggen som ga grunnlaget for et særdeles fruktbart jordsmonn.

Munkeby Søndre, som en gang var en del av tidligere By Gård, har røtter tilbake til før vikingtid, noe arkeologiske funn bekrefter. Det finnes flere gravhauger på eiendommen, tillegg til andre spor etter menneskers liv og levnet gjennom tusener av år.

I dag fremstår gården som et vakkert trøndersk firkanttun med stabburet fra 1681, Massua fra 1827, låna 1823, det gamle fjøset fra 1860, det nye fjøset fra 1927 og bolighuset fra 1986. Dette gjør Munkeby Søndre til den eldste i Munkeby-grenda, hvor historien sitter i veggene og tradisjoner holdes levende.

Les mer på munkeby-herberge.no og visitinnherred.no

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk