Lagbilde tatt før koronapandemien pauset årets fotballsesong. Foto: Fotograf Hattrem.

Nessegutten Tilrettelagt Fotball: Vinner av Midt i hjertet-prisen 2020!

Dere har nå stemt fram vinneren av Midt i hjertet-prisen 2020, og det var en veldig glad og overrasket lagleder av Nessegutten TF som tok imot den gode nyheten.

Overrasket vinner

– Dette er stort for oss, utbryter lagleder og trener Frank Rønning da vi ringer og forteller at Nessegutten TF har vunnet Midt i hjertet-prisen 2020.

Tre finalister var til slutt med i konkurransen om å vinne kr 30 000, og det kom inn totalt 519 stemmer.

– Vi ble veldig glade for nominasjonen. Det i seg selv var veldig hyggelig. Å ende opp som vinner av prisen er en gledelig overraskelse, for alle finalistene hadde fortjent å vinne. Vi er overveldet over at så mange stemte på oss. Det setter vi stor pris på.

De har ikke rukket å ta stilling til hva de skal bruke pengene på ennå. Men de siste årene har det startet mange nye spillere på laget. Dette har gjort sitt til at spillerne ikke alltid ser ut som de er på samme lag når de er ute og reiser. Derfor ønsker de å kjøpe like treningsdrakter til alle spillerne og støtteapparatet. Dette vil bidra til å gjøre den gode lagfølelsen enda bedre.

Innmarsj Lerkendal
Innmarsj Lerkendal

Spillere med ulike behov

For lagfølelsen og samholdet er en viktig del av å være med på et fotballag, også Nessegutten TF. Laget består av spillere med svært ulike behov, men alle trenger en form for tilrettelegging. Alt fra små ting som hjelp til å knytte skolissa, til å bli fortalt hvor de skal være på banen og på hvilket mål de skal score. Laget har også ledsagere på banen som hjelper til under kampene. På denne måten legger de til rette for at alle får føle på mestring og deltagelse.

– For spillerne er kanskje samholdet det viktigste ved å være med i Nessegutten TF. For støtteapparatet og supporterne er den største gleden utvilsomt å se ekte idrettsglede, sier Rønning.

Obligatorisk bilde før kampstart
Obligatorisk bilde før kampstart

Et viktig fritidstilbud

Rønning må innrømme at han blir litt lettet med tanke på videre drift av laget i 2020. Pengene kommer godt med. Det er ikke så mange fritidstilbud som er rettet mot de med spesielle behov. Det krever nemlig at mange frivillige stiller opp, og dermed koster det å drive laget.

– Men til gjengjeld er det viktig at tilbudet finnes, for det skaper bolyst i distriktet vårt, og spesielt for de familiene som har ekstra utfordringer i hverdagen. Midt i hjertet-prisen kommer derfor godt med videre, sier han.

– Som hos de fleste andre fotballag, er den største utfordringen økonomi. Vi ønsker å delta på Landsturneringen som arrangeres hvert år. Men vi må ha med oss mange ledsagere, og derfor blir det fort dyrt. Flybilletter og deltagelse for hver spiller må ofte ganges med to. Hvert år er målet vårt at alle ledsagerne deltar gratis sånn at det ikke blir alt for dyrt for spillerne. Med Midt i hjertet-prisen er vi helt trygge på at vi kan reise, forteller Rønning.

Kamp
Kamp

Fakta om Nessegutten Tilrettelagt Fotball

Antall spillere
35 damer og herrer

Alder
17-60+

Spillernes bosted
Inderøy, Verdal, Levanger, Skogn, Åsen og Frosta

Lagleder/trener
Frank Rønning

Trenere
Maren Austmo, Roy Jenssen, Sissel Stavlund, Steinar Våge

Kasserer
Bjørn Tore Jørgensen

Støtteapparat
Foreldre og ansatte i boenheter er viktige støttespillere under trening og på kampdager

Treningstid
Hver onsdag fra kl. 17-18

Treningssted
Nesseguttbanen i sommerhalvåret og Levangerhallen i vinterhalvåret

Hei! Vil du motta e-post om medlemsfordeler, konkurranser og andre nyttige ting?

Ja, takk!
Lukk